Έκθεση Ικεμπάνα Σανγκέτσου 20/9/2017

Έκθεση Ικεμπάνα Σανγκέτσου

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ικεμπάνα

(Ιαπωνική τέχνη δημιουργίας συνθέσεων με λουλούδια)

στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή 21,22, &23 Σεπτεμβρίου

από τις 10 πμ έως 10 μμ.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
Πληροφορίες τηλ.: 210.2799103

Αθανασίου Διάκου 32, Κηφισιά

Λίγα λόγια…..

Ικεμπάνα Σανγκέτσου

Η Ικεμπάνα είναι ιαπωνική μέθοδος δημιουργίας συνθέσεων με λουλούδια και κλαδιά. Η λέξη Ικεμπάνα σημαίνει: «αναζωογόνηση του άνθους». Είναι μία μορφή τέχνης που έχει σκοπό μέσα από την πρακτική διαδικασία, να εκλεπτύνει, να καλλιεργήσει τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Υπάρχουν πάνω από 3000 σχολές Ικεμπάνα στις μέρες μας. Η δική μας σχολή ονομάζεται Σανγκέτσου (Σελήνη στο βουνό) και ξεκίνησε το 1972.

Είναι εμπνευσμένη από τον Μοκίτι Οκάντα (1882-1955), ο οποίος πίστευε ότι η μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης ξυπνά την ομορφιά ως εκδήλωση του καλού μέσα σε κάθε άνθρωπο. Ένας ακόμα στόχος του στυλ Σανγκέτσου είναι ο εύθυμος και ισορροπημένος άνθρωπος, που ζει σε αρμονία με τους συνανθρώπους του και τη φύση.

Τα λουλούδια μας διδάσκουν σιωπηλά, πώς να ζούμε καθώς και όλα τα αισθήματα της υψηλοφροσύνης, της αγάπης και του αλτρουισμού.

Το αληθινό πνεύμα της Ικεμπάνα είναι να συντονιστεί με τη μεγάλη αρμονία του Σύμπαντος και να τη συνδυάσει με τα δημιουργήματα του ίδιου του ανθρώπου. Μέσα σε κάθε άνθρωπο βρίσκεται το ίδιο το λουλούδι. Σε μερικούς αυτό μπορεί να είναι κρυμμένο, αλλά φτιάχνοντας τις συνθέσεις των λουλουδιών, εκείνα τα στοιχεία της διεργασίας του Σύμπαντος που είναι επίσης η βάση της Ικεμπάνα, βοηθούν στην αποκάλυψη της τελειότητας η οποία υπάρχει σε κάθε άνθρωπο.

Λέμε ότι μια σύνθεση λουλουδιών είναι ένα μικρό πρότυπο του Σύμπαντος. Μελετώντας αυτή την τέχνη, ανακαλύπτουμε την αρμονία που υπάρχει μεταξύ εμάς και του κόσμου και εναρμονιζόμαστε με τους νόμους της Φύσης. Όταν δημιουργούμε τη σύνθεση, στην πραγματικότητα ανακαλύπτουμε ότι ο εαυτός μας αναζωογονείται και απελευθερώνεται από τα βάσανά του, έτσι η ζωή μας γίνεται πιο αρμονική και ειρηνική.

Παράλληλα μπορούμε να συμμετέχουμε στο να δίνουμε χαρά και να προσφέρουμε ομορφιά σε αυτούς που βλέπουν τις συνθέσεις μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Ικεμπάνα.

«Αυτοί που αγαπούν βαθιά και εκτιμούν τα λουλούδια τη χάρη τους και την ομορφιά τους, έχουν καρδιές που είναι αληθινά ισάξιες σε ομορφιά.» Μοκίτι Οκάντα

Σας περιμένουμε…..

https://www.facebook.com/events/