Ικεμπάνα, η Τέχνη της αναζωογόνησης

Ικεμπάνα, η Τέχνη της αναζωογόνησης

Ικεμπάνα είναι η τέχνη της αναζωογόνησης του άνθους. Μέσα από την τεχνική της σύνθεσης των λουλουδιών γίνεται η αφύπνιση της έμφυτης ομορφιάς που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Είναι ένας ευχάριστος δρόμος για αυτογνωσία και χαλάρωση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χαρά – Χρόνος – Τάξη

Η δουλειά που γίνεται με χαρά γίνεται καλά και εύκολα. Όταν αναλαμβάνουμε να κάνουμε κάτι κοπιαστικό χωρίς διάθεση, προχωράμε ελάχιστα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου σαν παιχνίδι, σαν χόμπι, ποτέ με το ζόρι. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Πολλοί νομίζουν ότι δεν πειράζει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτό που κάνουν. Το θεωρούν φυσικό και μάλιστα νιώθουν υπερήφανοι γι’ αυτό. Κι εγώ μερικές φορές το παρακάνω χωρίς να το καταλάβω, μέχρι που αρχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν στραβά. Τότε λέω στον εαυτό μου “Καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια” και σταματώ. Κάνω κάτι άλλο. Η πολύ μεγάλη προσπάθεια σπάνια φέρνει καλά αποτελέσματα. Όσο πιο μαλακά και άνετα μπορούμε να εργαστούμε τόσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ο χρόνος. Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα πρόωρα. Αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή θα πρέπει να έχουμε τη σύνεση να το αντιληφθούμε, γιατί όσο και αν αξίζει ένα έργο, δε θα γίνει καλά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας είναι η σειρά (τάξη). Μπορεί να ξεκινήσουμε ένα σχέδιο νομίζοντας ότι έχουμε μελετήσει τα πάντα και ότι το έργο θα προχωρήσει ομαλά. Αντίθετα με τις προσδοκίες μας βρίσκουμε εμπόδια.

Όταν επανεξετάζουμε το θέμα προσωπικά, βλέπουμε ότι δεν ακολουθήσαμε τη σωστή σειρά. Μόλις ακολουθήσουμε το νόμο της τάξης όλα πάνε ομαλά.

Όταν έχουμε αποκτήσει πνευματική ενόραση, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά αμέσως, η αιτία θα εμφανιστεί στον καθρέφτη του νου μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που συχνά παραβλέπεται. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία εξαρτάται τόσο από την πνευματική επίγνωση όσο και από τη συγκεκριμένη κατάσταση .

Μέισου-Σάμα

Πληροφορίες σχετικά με τη σχολή IkebanaHellas και τα μαθήματα, θα χαρούμε να μας καλέσετε στο  6973022144, Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου, Ikebana instructor

facebook Ikebana Hellas