Επίδειξη Ικεμπάνα από τον Μάστερ Erisson Thompson de Lima Jr

Επίδειξη Ικεμπάνα από τον Μάστερ Erisson Thompson de Lima Jr

Με χαρά σας προσκαλούμε σε  

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΚΕΜΠΑΝΑ 

και στην ομιλία με θέμα: 

“Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ”

 

από τον Μάστερ Erisson Thompson de Lima Jr.,

στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30μ.μ., 

στο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Μοκίτι Οκάντα

Σχολή Ικεμπάνα Σανγκέτσου Ελλάς

Αθανασίου Διάκου 32, Κηφισιά

*********

Ο Μάστερ Thompson de Lima Jr., παγκόσμια αναγνωρισμένος στην τέχνη της Ικεμπάνα.Έχει κάνει εκθέσεις στην Ιαπωνία, Βραζιλία (χώρα καταγωγής του), Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική και Λατινική Αμερική. Κατέχει πλούσιο βιογραφικό, τόσο στην Τέχνη της Ικεμπάνας, όσο και στην Τελετή του Τσαγιού.

 

Εδώ και χρόνια, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ικεμπάνα της Βραζιλίας. Επίσης είναι Πρόεδρος του Συλλόγου του Chado Urasenke Tankokai (Τελετή του Τσαγιού) της Βραζιλίας. 

     

*********   

Η ιαπωνική λέξη Ικεμπάνα σημαίνει τέχνη της τακτοποίησης λουλουδιών, κλαδιών και φύλλων σε φυσικές συνθέσεις, που αναδεικνύουν την ομορφιά τους. Είναι μια από τις καλλιτεχνικές εκφράσεις που έχουν καλλιεργήσει οι Ιάπωνες ανά τους αιώνες. Η τέχνη αυτή  οδηγεί τον ασκούμενο προς την εσωτερική αρμονία.  

Το στιλ Σανγκέτσου διδάσκει ότι η αποστολή των λουλουδιών είναι να δίνουν χαρά στη ζωή μας. Να εξυψώνουν το ανθρώπινο συναίσθημα. Να εναρμονίζουν το περιβάλλον, δημιουργώντας ένα στενό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων και του Δημιουργού τους μέσω της Φύσης.  

Η Ακαδημία Σανγκέτσου του Ιδρύματος Μοκίτι Οκάντα στοχεύει στη διάδοση της τέχνης Ικεμπάνα σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από μαθήματα, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα, κι έτσι έχουν γίνει θιασώτες της υψηλής καλλιτεχνικής αυτής εκδήλωσης.

 

Αθανασίου Διάκου 32, Κηφισιά 145 61 Τηλ.:2102799103

https://ikebanasangetsu.gr

info@ikebanasangetsu.gr